Öyle bir insanım ki gece 1'de mutfağa girip havuç tarator yapıyorum, bu benim için bir ilk normalde bu saat uyku saatimdir kendime pek kıyamam:))))hele cuma geceleri yatmasam bile ayakta uyurum o derece yorgun olurum bugün havuçlu tarator, pasta ve truff yarın ise erkenden kalkıp kıymalı börek, fırında patates yapacağım
Nişanlım gelecek diye havuç tarator yapayım dedim, içimdeki ses sanki çok seviyor giz yemezse üzüleceksin dese de , maalesef pek bu tür şeylere arası yoktur canımın ama ben yaparım da yemez mi?
Malzemeler
- 3 adet orta boy havuç
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz
Yapılışı
Havuçları yıkayıp kabuklarını soydum, rende ile rendeledim. Tavaya sıvıyağ yada zeytinyağı koyabilirsiniz tercih size kalmış,daha sonra havuçları ekleyip orta ateşte soteleyin ben 5 6 dakika soteledim
Ocaktan aldığınız havuçlar soğurken, sarımsağı rendeleyin , bir su bardağı yoğurt ve bir tutam tuzla karıştırın daha sonra soğuyan havuçları da ekleyip karıştırın, sonra dolapta beklemeye alın
ben bu sitedeki tarifi uyguladım ki ezberimde olsa bile yine bloglara bakıyorum
Havuç Tarator